Prednedávnom sa mi ozval mailom bývalý spolužiak z vysokej školy, ktorý žije v Čechách. Potešil ma jeho záujem o náš časopis a slovenské kúpele. Pracuje v topmanažmente úspešnej firmy a do našich kúpeľov chodí rád na predĺžené víkendy s partiou kamarátov a kolegov. Považujú tento spôsob relaxu za veľmi prospešný pre zdravie, dobrú kondíciu a vzájomné lepšie poznanie. Odo mňa chceli aktuálne tipy, kam by sa im oplatilo vycestovať. Vzápätí sa na mňa obrátila s prosbou priateľka, ktorá má chorého manžela a potrebovala radu, ktoré kúpele by mu pri jeho zdravotných ťažkostiach pomohli, a ako postupovať pri ich vybavovaní. Ukazuje sa, že informácií o kúpeľoch, ich liečebných účinkoch, možnostiach prevencie i relaxu je síce dosť na internete, v našom časopise i v iných médiách, ale keď sa máme rozhodnúť pre konkrétne kúpele, vybaviť si kúpeľnú liečbu cez poisťovňu, zrazu nastáva problém. Užitočnou pomôckou môže byť Kúpeľný bedeker v špeciálnej prílohe, ktorý sme do tohto čísla Kúpeľov pripravili spolu so Zväzom slovenských liečebných kúpeľov a žriediel.
Vaše otázky, starosti a podnety nás tiež inšpirovali k novej službe pre našich čitateľov s názvom Kúpele na mieru. Ak nám napíšete mailom alebo v liste, aké kúpele na liečbu či zotavenie pre seba, prípadne svojich blízkych hľadáte, a aké špeciálne požiadavky okrem liečebných predpokladov máte, napríklad bezbariérovosť, dostupnosť autobusom či vlakom, cenová nenáročnosť, prípadne možnosť pobytu s malým dieťaťom, radi vám po konzultácii s odborníkmi sprostredkujeme tip na konkrétne kúpeľné zariadenia, kde vám najlepšie pomôžu riešiť zdravotné ťažkosti a súčasne dokážu splniť aj špeciálne požiadavky. Napokon vám ponúkame možnosť nájsť si prostredníctvom časopisu Kúpele spriaznenú dušu, priateľa či partnerku, s ktorou by ste sa chceli spoločne vybrať do kúpeľov na liečenie alebo aj na krátkodobý dovolenkový či wellness pobyt. Zistili sme totiž, že práve kvôli obave z osamelosti sa niektorí z vás nevedia odhodlať vybrať sa do kúpeľov. Novú rubriku uverejníme už v ďalšom čísle, ktoré vyjde v júni. Kupón na bezplatné uverejnenie „zoznamky“ nájdete v časopise.
Verím, že časopis KÚPELE, ktorý v tomto roku vychádza ako dvojmesačník, bude pre vás nielen pohodovým čítaním, ale aj radcom, dôverníkom a pomocníkom pri plánovaní liečebného, relaxačného a regeneračného oddychu. Skúste ulahodiť telu a duša v ňom určite pookreje.
| < Dozadu | Dopredu > |
|---|