Viete, že z cudzincov, ktorí navštívia Slovensko, najdlhšie sa v našej krajine zdržia hostia v kúpeľoch? V priemere zostávajú u nás dva týždne a tvoria asi tretinu klientely. Najviac ich prichádza do kúpeľných miest práve v letných dňoch.
Skupinka zahraničných hostí, ktorú som stretla v kúpeľnom parku v Bojniciach, obdivovala udržiavaný park, kochala sa pohľadom na rybičky v jazierkach. Čo im však chýbalo? Chceli vedieť názvy nádherných stromov. Možno by stačili malé tabuľky s botanickým názvom a prípadne aj vekom drevín. Tabuľky s názvami rýb pri jazierkach tiež môžu uspokojiť zvedavosť kúpeľných hostí. Napokon, určite by nezostali nepovšimnuté ani tabuľky s obrázkami a pomenovaním vtákov, ktoré poletujú v kúpeľných parkoch neraz v celých kŕdľoch a kúpeľní hostia ich radi kŕmia. Poviete si, maličkosti... Ale určite korešpondujú s nápadom jedného zo zahraničných hostí v spomínanom bojnickom parku: "Ja osobne by som pustil do parku dva, tri páry srnčej zveri, ktorá sa zdržiava v odľahlej časti parku. Bola by krásnym spestrením prechádzok. A možno by sa naučila chodiť po sušienky z ruky, ako to býva bežné v národných parkoch s divou zverou v Afrike." Podobným nápadom by sa určite potešili aj choré deti, ktoré najmä letné prázdniny využívajú na liečebné pobyty, aby neprerušili vyučovanie doma vo svojej škole. V rubrike Zistili sme za vás, ktorú v listoch oceňujete, sme preto oslovili kúpele, ktoré podľa indikačného zoznamu poskytujú liečebnú starostlivosť malým pacientom. Aby sme inšpirovali majiteľov kúpeľných zariadení k inováciám, novým službám či k čistote kúpeľného prostredia, vybrali sme sa do okolitých krajín. Reportážami a zaujímavosťami chceme reagovať na nové pomery a možnosti, ktoré ponúka otvorená Európa. Skúste ulahodiť telu a duša v ňom určite pookreje.
| < Dozadu | Dopredu > |
|---|